Inari Epic 30km

Reittikuvaus

0-2km:
Reitti lähtee Juutuanvaaran hiihtostadionilta. Ensimmäiset kaksi kilometriä ajetaan Juutuanvaaran latupohjia. Reitti on heti alusta lähtien nousuvoittoista.

2-4km:
Kahden kilometrin ajon jälkeen siirrytään pois latupohjilta. Reitti jatkuu yhtämittaisena nousuna aina 3,5 kilometriin asti. Latupohjan jälkeen alusta on metsäpohjaista mönkijäuraa. Nousun loputtua edessä on puolen kilometrin mittainen alamäki kohti Mitätönlampea. Alamäki on kivikkoinen ja vauhdikas, mutta ei erityisen tekninen.

4-10km:
Mitättömänlammen jälkeen edessä on noin kuuden kilometrin metsätieosuus. Ensimmäiset kaksi kilometriä Ailin Laavuvaaran kyljessä ovat nousuvoittoisia, minkä jälkeen reitti kääntyy laskuun ja on laskuvoittoista aina Tervakotavaaran alle asti.

10-14km Taimenjärvi Good Times:
Tervakotavaaran alta reitti alkaa muuttua kapeammaksi. Ensin metsätieltä siirrytään mönkijäuralle, ja Keski-Taimenjärven rannassa reitti muuttuu hienoksi kapeaksi poluksi. Keski-Taimenjärven rantabulevardi on mitä hienointa mutkittelevaa polkua aivan järven rannassa. Keski-Taimenjärven päästä noustaan pieni ylämäki Taimenjärvien välissä kulkevan harjanteen päälle. Harjanteelta alkaa ensimmäinen teknisempi pätkä kivineen ja kallioineen. Polku laskee Saari-Taimenjärven rantaan, ylittää Kiviojan, ja jatkaa vielä jonkin matkaa Saari-Taimenjärven rantaa.

14-17km Ratsutie:
Saari-Taimenjärven rannasta noustaan pieni nousu Ratsutienä tunnetulle polulle. Seuraavat kolme kilometriä ovat alaspäin viettävää, pääasiassa helppoa, mutta ajoittain hyvinkin teknistä polkua. Polku loppuu Kittiläntien laitaan, jossa on myös ensimmäinen huoltopiste.

17- 20km
Huoltopisteen jälkeen reitti siirtyy kelkkareittipohjalle, joka tarkoittaa käytännössä kapeaa, teknisesti helppoa, mutta patikkoista polkua Kittiläntien vieressä. Parin kilometrin jälkeen kelkkareitiltä siirrytään hiekkatielle. Hiekkatietä ajetaan vain noin kilometrin verran.

20-25km:
Hiekkatieltä alkaa nousu kohti Välivaaraa. Alkumatkasta nousu on metsäpohjaista mönkijäuraa, joka on paikoin jyrkkääkin. Noin puolivälissä nousua tullaan jälleen metsätielle, joka jatkuu edelleen nousuna. Jos on aikaa katsella maisemia, Välivaarasta aukeaa hienot maisemat Otsamo-tunturille. Vaarasta lasketaan vauhdikkaasti alas Oivan Kämppälammen rantaan. Rannassa käännytään tieltä erittäin jyrkästi vasemmalle. Luvassa on jälleen tiukka nousu, jossa alusta on metsäpohjaista mönkijäuraa. Mönkijäura päättyy metsätien päähän, josta lasketaan tietä pitkin loppunousun alle.

25-30km Loppunousu ja -lasku:
Inari Epicin loppunousu on hieman yli kilometrin pitkä ja paikoin jyrkkä polkunousu. Nousun päällä jatketaan vielä toinen kilometri kumpuilevaa maastoa. Vaaran päältä on enää jäljellä noin kaksi kilometriä vauhdikasta alamäkeä ja kilometri kumpuilevaa maastoa ennen maalia. Kierrokselle lähtiessä on reitin toinen huoltopiste.