Arctic Trail 50km


Pituus: 50km

Kokonaisnousu: 1000m


0-1km:

Reitti lähtee kisa-alueelta Santa's Hotel Tunturin tapahtumatorilta. Ensimmäinen kilometri on nopeaa ja leveää hiekkatietä.

1-6km:

Ensimmäisen kilometrin jälkeen reitti lähtee nousemaan kohti Iisakkipään huippua. Polku on kapea ja paikoin myös tekninen. Iisakkipäältä reitti suuntaa kohti Pietarinvaaraa koko ajan avotunturissa kulkien. Pietarinvaaran huipun ylityksessä on hieman teknisempiä kohtia, mutta polku on kuitenkin koko ajan mukavan juostavaa. Kuuden kilometrin jälkeen reitti saapuu Vellinsärpimän päivätuvalle.

6-9km:

Vellinsärpimän jälkeen juostaan noin kolmekilometriä metsäpohjaista mönkijäuraa. Tämä reittiosuus on suhteellisen tasainen ja helppo juosta.

9-14km:

Yhdeksän kilometrin jälkeen reitti lähtee toiseen päänousuun kohti Vahtamapään huippua. Nousu on noin 4km pitkä ja enimmäkseen loiva. Tätä hienompia polkuja saa etsiä! Vahtamapään huipulta reitti laskeutuu "neljän ladun risteykseen", jossa sijaitsee järjestäjän huoltopiste.

14-21km:

Neljän ladun risteyksestä reitti jatkuu paikoin kivikkoista latupohjaa pitkin kohti Kiilopäätä. Kolmen kilometrin jälkeen reitti muuttuu latupohjasta mönkijäuraksi. 19km jälkeen alkaa kivikkoinen nousu kohti Ahopäätä. Ahopään huipulta lasketellaan hieman yli kilometrin mittainen alamäki Kiilopään tunturikeskukseen.

21-26km:

Kiilopäältä reitti suuntaa kohti Niilanpään poroerotuspaikkaa. Tämä väli on ylämäkeen viettävää hiekkapohjaista polkua. Niilanpään lähestyessä maisemat muuttuvat aina vain hienommiksi.

26-33km:

Niilanpään poroerotuspaikalta reitti lähtee nousemaan kohti Niilanpään huippua ja Raututuntureita. Tuntureiden rinteet ovat paikoin kivikkoisia, mutta myös tämä väli on koko matkaltaan juostavaa polkua ja mönkijäuraa. Raututunturin huipulta avautuu huikeat maisemat Urho Kekkosen kansallispuiston korkeimmille tuntureille.

33-39km:

Rautulammen tuvilta alkaa Rautulampi Trail Paradisenakin tunnettu polkuosuus, joka jatkuu yhtämittaisena Luulammelle asti. Polku mutkittelee hienosti Kutturapään rinteessä tunturikoivikoiden välissä! Nyt on hienoa!

39-44km:

Luulammelta alkaa reitin ainoa sorastettu osuus. Noin viiden kilometrin osuus Luulammelta neljän ladun risteykseen taittuu nopeasti. Neljän ladun risteyksessä on toinen järjestäjän huoltopiste.

44-50km:

Neljän ladun risteyksestä reitti kääntyy kohti Hirvaskurua. Polku mutkittelee hienosti ensin kurun pohjalla ja sitten sen reunalla. Loppumatka maaliin taitetaan aurorapolkua pitkin.