Arctic Trail 20km


Matka: 20km

Kokonaisnousu: 450m


0-1km:

Reitti lähtee kisa-alueelta Santa's Hotel Tunturin tapahtumatorilta. Ensimmäinen kilometri on nopeaa ja leveää hiekkatietä.

1-6km:

Ensimmäisen kilometrin jälkeen reitti lähtee nousemaan kohti Iisakkipään huippua. Polku on kapea ja paikoin myös tekninen. Iisakkipäältä reitti suuntaa kohti Pietarinvaaraa koko ajan avotunturissa kulkien. Pietarinvaaran huipun ylityksessä on hieman teknisempiä kohtia, mutta polku on kuitenkin koko ajan mukavan juostavaa. Kuuden kilometrin jälkeen reitti saapuu Vellinsärpimän päivätuvalle.

6-9km:

Vellinsärpimän jälkeen juostaan noin kolmekilometriä metsäpohjaista mönkijäuraa. Tämä reittiosuus on suhteellisen tasainen ja helppo juosta.

9-14km:

Yhdeksän kilometrin jälkeen reitti lähtee toiseen päänousuun kohti Vahtamapään huippua. Nousu on noin 4km pitkä ja enimmäkseen loiva. Tätä hienompia polkuja saa etsiä! Vahtamapään huipulta reitti laskeutuu "neljän ladun risteykseen", jossa on järjestäjän huoltopiste.

14-20km: Hirvaskuru ja maaliin

Neljän ladun risteyksestä reitti kääntyy kohti Hirvaskurua. Polku mutkittelee hienosti ensin kurun pohjalla ja sitten sen reunalla. Loppumatka maaliin taitetaan aurorapolkua pitkin.